Om met MoreApp je digitale formulieren is er geen technische kennis nodig. Bekijk de tutorial en leer hoe jij je eerste digitale formulier kunt maken!

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

1. Meld je aan

Nadat je een MoreApp account hebt aangemaakt, kun je de Seed, leaf, Branch en Tree abonnementen 30 dagen gratis testen.

2. Maak een map en een formulier

Als je bent ingelogd op het MoreApp Platform kun je beginnen met het maken van je digitale formulieren. Ga naar de Formulieren tab, en klik op Nieuwe Map. Geef de map een naam. In deze map kun je nu beginnen met het maken van formulieren. Klik op Nieuw Formulier, en geef ook je formulier een naam. Je kunt een standaard template gebruiken, door deze te downloaden uit de Marketplace, of je kunt beginnen met een Blanco formulier.

3. De Form Builder

Klik op Bewerk om de Form Builder te openen. Er zijn 5 tabs in de Form Builder; Widgets, E-mail, Regels, Hooks en Instellingen. Aan de linkerzijde zie je een preview van je formulier.

4. Voeg widgets toe

Je bouwt je formulier op met de blokjes die we Widgets noemen. Iedere widget heeft een informatie knop, waar meer informatie wordt gegeven over wat je met de widget kunt doen. Je kunt widgets toevoegen aan je formulier door ze in het formulier te slepen of door te dubbel klikken op de widget. Nadat je een widget aan je formulier hebt toegevoegd kun je de widget bewerken door op het potloodje te klikken. Dit potloodje verschijnt als je over de widget heen hoovert met je muisKlik op het potloodje om het Properties scherm van de widget te openen. Hier zie je alles wat je met de widget kunt!

5. Configureer widgets

Als voorbeeld voegen we de Image-widget toe aan het formulier. Nadat je op het potloodje klikt opent het Properties scherm. Je kunt hier een afbeelding selecteren, zoals een bedrijfslogo, om deze aan het formulier toe te voegen. Klik op Opslaan.

Iedere widget heeft een Label veld, hier kun je de widget een naam geven.

Je kunt in je formulier zo veel widgets toevoegen als je wil en ze positioneren waar je wil. Dit kun je doen door op een widget te klikken en deze vervolgens te slepen naar de gewenste plek in je formulier. Een andere mogelijkheid is het verplicht maken van widgets. Dit doe je door in het Properties scherm Required aan te vinken. Als je een widget verplicht maakt, moet deze door de gebruiker worden ingevuld voordat het formulier verzonden kan worden. Als je Remember input selecteert, wordt de laatste invoer van de gebruiker op zijn/haar toestel bewaard.

Het is mogelijk om een widget als favoriet op te slaan. De instellingen in het Properties scherm kun je op die manier hergebruiken, ideaal voor widgets die je vaak gebruikt. Als het formulier naar wens is klik je op Opslaan & Publiceren.

6. Stel de e-mail in

Stel de e-mail in voordat je het formulier gaat gebruiken. Na iedere registratie ontvang je een e-mail met PDF rapport. Ga naar de E-mail tab en stel de e-mail naar wens in.

Het is ook mogelijk om meerdere e-mail templates toe te voegen! Lees hier meer over het toevoegen van meerdere e-mails

7. Gebruikers uitnodigen

Je kunt een gebruiker uitnodigen door naar de Gebruikers pagina te navigeren en te klikken op + gebruiker(s) uitnodigen. Vul het e-mailadres in van de gebruiker en klik op Uitnodigen. De gebruiker ontvangt een e-mail om het account te activeren

Je kunt een gebruiker toevoegen aan je formulier, door op het gebruikers icoon naast de map naam te klikken. Als je een gebruiker toegang geeft tot een map, kunnen ze de formulieren invullen.

Je formulier is klaar voor gebruik na het klikken op Opslaan & Publiceer

Lees meer over Gebruikersbeheer

8. Importeer data

Het is mogelijk om data te importeren vanuit Excel, Google Sheet of een URL (JSON bestand).

9. Exporteer data

Als er registraties gedaan zijn, kun je de data exporteren naar Excel, Google Sheet of andere software

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Check onze Youtube pagina, en klik op de rode Abonneren knop!