Met Regels zorg je ervoor dat bepaalde vragen wel of niet zichtbaar zijn. Je kunt het formulier korter maken en vragen verbergen die niet van toepassing zijn.

1.Voeg een regel toe

Ga naar het MoreApp Platform en log in. Selecteer het formulier waaraan je Regels wilt toevoegen en klik op Bewerk. Ga naar de Regels tab en klik op Voeg Regel toe. Kies het veld dat je wilt gebruiken voor de rule en kies een van de volgende condities: Is, Starts met, Eindigt op, Bevat, Heeft waarde, Meer danand Minder dan. De laatste twee condities zijn alleen te gebruiken in combinatie met Number-widgets.

Conditie: Is

Regels worden toegepast om velden te verbergen. Het antwoord op vraag A bepaald de zichtbaarheid van vraag B. Bijvoorbeeld: Indien een situatie niet in orde is wil je dat er een foto en opmerking toegevoegd worden. Kies bij Condities Nooduitgang is Niet ok, daar wil je een actie op laten volgen. Dus kies je bij Acties dat het opmerking en het foto veld zichtbaar zijn als de nooduitgang niet ok is.

Klik op Opslaan & Publiceren.

Conditie: Heeft waarde

Een ander voorbeeld van een conditie die gebruikt kan worden is Heeft waarde. Met deze conditie ben je in staat om een widget in te vullen met een waarde als deze voldoet aan de eisen van de rule. Bijvoorbeeld: wanneer een gebruiker de Verenigde Staten als antwoord selecteert, krijgt de kantoorlocatie de waarde van het specifieke kantooradres.

Klik op Opslaan & Publiceren.

Als je twee keer dezelfde vraag in je formulier hebt staan (in dit voorbeeld hieronder, de plaats van het kantoor), kun je met behulp van de Krijgt waarde regel er voor zorgen de tweede widget automatisch gevuld wordt met de informatie uit de eerste widget.

Klik op Opslaan & Publiceren.

2. Meerdere condities

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere condities toe te voegen en als één van de condities waar is kun je een actie laten volgen. Bijvoorbeeld: als de nooduitgang kapot is of er iets ontbreekt, moet er een opmerking- en fotoveld tevoorschijn komen. Dit kan je doen door te klikken op Voeg Regel toe en kies als conditie dat de nooduitgang kapot is of er iets ontbreekt. Kies vervolgens de optie één of meer en als actie het opmerking- en fotoveld.

Klik op Opslaan & Publiceren.

3. Voeg de klantnaam toe

Je kunt ook Regels toevoegen die gebaseerd zijn op een klantnaam. Bepaalde users krijgen bijvoorbeeld extra informatie te zien. Klik op Voeg Regel toe en kies vervolgens bij Kies een veld de klantnaam, als conditie bevat en als waarde MoreApp. Kies bij acties het HTML-widget en tekstveld en kies Zichtbaar.

Klik op Opslaan & Publiceren.

4. Gebruik de Search-widget

Schakel bepaalde widgets in op basis van het ingevulde Search-widget door te klikken op Voeg Regel toe en kies bij condities dat als MoreApp de bedrijfsnaam is, er bij acties een Radio-widget zichtbaar is.

Klik op Opslaan & Publiceren

Werken de regels niet? Lees hoe je tegenstrijdige regels kunt voorkomen.

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Ga naar YouTube en klik op de rode Abonneren knop!