Laat MoreApp de scores van antwoorden in de Radio- en Lookup-widget automatisch optellen.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Deze feature is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze Prijzenpagina.

1. Installeer de Calculation-widget

Ga naar het MoreApp Platform en maak een formulier Klik op Bewerk en ga naar de Pro tab. Klik vervolgens op Voeg widget toe, selecteer de IBAN-widget en klik op Voeg toe.

2. Voeg Radio-widgets toe

Je kunt MoreApp automatisch de scores op laten tellen van Radio- en Lookup-widgets. In deze instructie behandelen we het voorbeeld van de Radio-widget. Open het enquête formulier en dubbelklik op de Radio-widget om deze aan je formulier toe te voegen. Voeg antwoordmogelijkheden of afbeeldingen toe aan de Radio-widget. Afbeeldingen voeg je toe door op Gebruik afbeeldingen als labels te klikken. Activeer vervolgens de Uitgebreide functie door de checkbox aan te vinken. Je kunt nu de gewenste scores invullen bij Waarde. Bijvoorbeeld: 1,2,3. Bij Waarde in de PDF kun je de waardes invullen die je in de E-mail of PDF wilt weergegeven. Voeg meerdere Radio-widgets zodat de resultaten van de widgets bij elkaar opgeteld kunnen worden.

3. Optellen

Voeg nu de Calculation-widget toe aan je formulier. Open de Properties scherm van de widget door op het potloodje te drukken en kies voor ( + ) als Bewerkingen. Kies de Radio-widgets waarvan je de scores wil optellen bij de Berekening voorwaarden. Klik vervolgens op Opslaan

4. Uitkomst

Als extra feature kun je een uitkomst tonen. Voeg bijvoorbeeld een Image-widget toe met een gouden medaille. Je kunt met een regel de medaille zichtbaar maken die bij een bepaalde score hoort. Bijvoorbeeld bij een score van meer dan 9 is er een gouden medaille zichtbaar. Klik op Opslaan & Publiceren na het toevoegen van regels.

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Bezoek dan ons YouTube kanaal en klik op Abonneer!