Met de Search-widget kun je zoeken naar geïmporteerde data in je formulier.

1. Importeer data

Allereerst importeer je een databron. Er zijn 3 manieren om data te importeren en te gebruiken in je digitale formulier:

1. Google sheets
  2. Excel
  3. URL

2. Instellingen van de Search-widget

Klik op het potlood om de widget te bewerken. Vervolgens zijn een aantal instellingen zichtbaar in het Properties scherm van de Search-widget;

Label: Hier vul je de titel van de widget in.
Data source: Hier kun je de databron selecteren. Vervolgens worden de kolommen zichtbaar van de databron. Je kunt selecteren welke kolommen je zichtbaar wil hebben in de app.
Default value: Hier kun je de waarde kiezen die zichtbaar is als je begint met zoeken.

Filter: Filter op velden die al eerder zijn ingevuld in het formulier, zodat alleen de geïmporteerde data met deze filter zichtbaar wordt.

List colors: Pas kleuren toe op de regels in de databron die overeenkomen met de ingegeven data. In stap 3 lichten we deze functie toe.

Allow barcode scanning: Als je deze optie aanvinkt kun je een barcode scannen zodat het product zichtbaar wordt. In stap 4 lichten we deze functie toe.
Remember last search query: Vink dit aan om je laatste zoekresultaat te onthouden.
Required: Als dit is aangevinkt is het invullen van deze widget verplicht.
Remember input: Vink dit aan om de laatste keuze van de gebruiker op zijn/haar apparaat te onthouden voor de volgende registratie. Als de default value ook is ingesteld, zal remember input niet werken.

3. Voeg kleuren toe aan de database

Je hebt de mogelijkheid om kleuren toe te wijzen aan geïmporteerde gegevens om het zoekproces in de Search-widget te versnellen. In het Properties scherm vind je de optie om List colors toe te voegen. Klik op Voeg toe.

Vul de kleur (Color)in en de opdracht (Query) die je deze kleur wil geven.

• Zorg ervoor dat je de query exact zoals in de databron schrijft, zodat de kleur kan worden toegewezen.
  • Schrijf de naam van de kleur in het Engels.

Je kunt zoveel kleuren toewijzen als je zelf wil. Klik hiervoor meerdere keren op Voeg toe. Standaard wordt er iedere keer dat je op Voeg toe klikt een andere kleur weergegeven. Je kunt deze kleur veranderen voor de kleuren die jij graag ziet.

Als je klaar bent met het toekennen van kleuren, klik je op Opslaan en op Opslaan & Publiceren

Als je nu het formulier en de Search-widget opent, zullen er kleuren te zien zijn!

4. Voeg barcodes van een product toe

Je kunt ook een barcode scannen zodat een product tevoorschijn komt. In Excel, Google sheets of URL kun je de barcodes van verschillende producten toevoegen. Bijvoorbeeld:

Kies voor Allow barcode scanning in de Search-widget. Klik op Opslaan and Opslaan & Publiceren.

Als je in de app op de barcode klikt in de Search-widget zul je het volgende zien:

Nadat je de barcode hebt gescand zie je dit resultaat:

Je kunt ook op de Search-widget klikken en de naam of de barcode van het product invullen: