Met de Search-widget kun je zoeken naar geïmporteerde data in je formulier.

1. Importeer data

Allereerst importeer je een data source. Er zijn 3 manieren om data te importeren:

1. Google sheets
  2. Excel
  3. URL

2. Instellingen van de Search-widget

Er zijn een aantal instellingen beschikbaar in de Properties van de Search-widget;

Label: Hier vul je de titel van de widget in.
Data Source: Hier kun je de data source selecteren. Vervolgens worden de kolommen zichtbaar van de data source. Je kunt selecteren welke kolommen je zichtbaar wil hebben in de app.
Default value: Hier kun je de waarde kiezen die zichtbaar is als je begint met zoeken.
Allow barcode scanning: Als je deze optie aanvinkt kun je een barcode scannen zodat het product zichtbaar wordt. Bij stap 3 wordt dit verder uitgelegd.
Remember last search query: Vink dit aan om je laatste zoek resultaat te onthouden.
Required: Als dit is aangevinkt moet de widget ingevuld worden.
Remember  input: Vink dit aan om de laatste keuze van de gebruiker op zijn apparaat te onthouden voor de volgende registratie. Als de default value ook is ingesteld, zal remember input niet werken.

3. Voeg barcodes van een product toe

Je kunt ook een barcode scannen zodat een product tevoorschijn komt.
In Excel, Google sheets of URL kun je de barcodes van verschillende producten toevoegen. Bijvoorbeeld:

Nadat je de data source hebt toegevoegd, kun je de Search-widget in je formulier zetten.
Selecteer Allow barcode scanning.
Klik op Opslaan and Opslaan & Publiceren.

4. Vul het formulier in

Als je in de app op de barcode klikt in de Search-widget zul je het volgende zien:

Nadat je de barcode hebt gescand zie je dit resultaat:

Je kunt ook op de Search-widget klikken en de naam of de barcode van het product invullen: