Vervang je hooks door Webhooks. Je hoeft alleen maar een URL te configureren en de updates bekijken die plaatsvinden. Volg deze stappen en test het uit!

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Deze functionaliteit is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze abonnementen.

Webhooks zijn berichten die worden geactiveerd wanneer er iets gebeurt. Het bevat een payload die naar een URL wordt gestuurd, meestal om een actie uit te voeren wanneer deze wordt ontvangen. Hiermee kun je MoreApp integreren met andere software.

1. Voeg jouw webhook toe

Als je via het gebruikersbeheer Toestemming hebt om Webhooks te beheren ga je naar de Instellingen pagina en open de Webhooks tab. Klik op Voeg toe om een nieuwe webhook toe te voegen.

2. Configureer jouw Webhook

Geef jouw webhook een Naam en voeg een URL toe waar je wilt dat MoreApp de data naar stuurt.

Let op: Je moet deze URL opgeven via een integratie of via een integratieplatform zoals Zapier.

Nadat je de juiste URL hebt toegevoegd, moet je het event type selecteren waaruit je wilt dat MoreApp de gegevens verstuurt. Kies bijvoorbeeld ‘submission.created’ om aan te geven dat de webhook moet worden geactiveerd wanneer er een registratie is.

Dit zijn de momenteel beschikbare soorten evenementen en de uitleg daarvan:

Event TypeExplanation
submission.createdEen eindgebruiker heeft een registratie verstuurd
sumbission.pipeline.createdBegonnen met het verwerken van de registratie
submission.pipeline.blockedDe verwerking van de registratie is mislukt vanwege een fout; het wordt niet automatisch opnieuw geprobeerd
submission.pipeline.failedDe verwerking van de registratie is mislukt vanwege een fout; het wordt automatisch opnieuw geprobeerd
submission.pipeline.succeededDe verwerking van de registratie is geslaagd
submission.pipeline.mail.sentDoor de verwerking van de registratie is een e-mail verzonden
submission.instruction.createdEr is een instructie aangemaakt
submission.instruction.fulfilledEen eindgebruiker heeft een instructie voldaan

Wanneer je klaar bent klik je op Opslaan.

3. Doe een test

Het is tijd om te testen of het werkt! Stuur een registratie met een van je MoreApp formulieren. Dit is nodig om de Webhook te laten weten dat er gegevens zijn.

Als je meer informatie wilt over de configuratie van Webhooks, bekijk dan onze Developer Docs.