De MoreApp Form Builder biedt eenvoudige drag & drop functionaliteit voor het maken van professionele mobiele formulieren. Maar wat zijn nou die Widgets en waar kun je ze voor gebruiken?

Maak en beheer zelf je formulieren met onze online Form Builder. Drag & drop een breed scala aan Widgets en maak het meest efficiënte formulier voor jouw bedrijf. De online Form Builder hebben we zo eenvoudig ingericht zodat je in een mum van tijd een professioneel digitaal formulier kunt maken. Begin met een leeg formulier of download een template uit de MoreApp Marketplace en pas het aan naar jouw specifieke behoeften.

We vertellen je graag meer over het brede scala aan Widgets dat we hebben ontwikkeld! Wat is het verschil tussen het Image en Photo Widget? Wanneer kun je het beste een Radio Widget gebruiken? We beantwoorden deze vragen en meer!

In de screenshots hieronder zie je hoe ieder Widget eruit ziet in de app met een voorbeeld van de instellingen in de Form Builder. Open de Form Builder, drag & drop een Widget in het formulier, klik op het potlood om het Property scherm van het Widget te openen en stel het Widget naar eigen inzicht in.

null

Barcode widget

Tijdens het invullen van een formulier kun je een barcode scannen met de camera van je telefoon of tablet. Gebruik deze widget voor het scannen van QR, UPC, EAN, CODE_39 en iedere andere soort barcode. Je legt de informatie vast in je formulier. Het scannen van een barcode zorgt voor het alom bekende kassa geluid. BEEP.

null

Checkbox widget

Gebruik het Checkbox Widget voor het aanvinken van een vraag of bewering. Bijvoorbeeld om te vragen of een persoon zich wil aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief. Slechts één klik en het selectievakje staat aan.

null

Date widget

Het Date Widget is heel makkelijk in gebruik. Zeker als je de optie Now as default aanzet. De huidige datum is op die manier automatisch ingevuld bij het openen van een formulier via de app of een directe url. Natuurlijk kun je altijd naar een andere datum scrollen.

null

Datetime widget

Is alleen het toevoegen van een datum niet genoeg? Met het Datetime Widget selecteer je de datum en tijd in één keer!

null

Time widget

Met het Time Widget voeg je alleen de tijd toe aan je formulier.

Email widget

Met het Email Widget verzamel je valide e-mail adressen. Als je de e-mail velden toevoegt aan de Dynamische ontvangers in de E-mail tab, verstuur je het rapport naar het e-mailadres dat je invult. Het kantoor of de klant ontvangt direct het rapport in zijn / haar inbox. Tip: Vink de optie remember input aan als je het rapport vaak naar hetzelfde e-mailadres verstuurt.

null

Header widget

Tijdens het scrollen door een lang inspectieformulier helpt een header bij het herkennen van verschillende onderdelen. De tekst die je in dit widget typt dient ook als header in het PDF of Word rapport.

null

HTML widget

Bent je bekend met HTML? Als dat zo is, kun je gebruik maken van het HTML Widget om speciale opmaak toe te voegen aan je formulier. Alles is mogelijk!

null

Image widget

Gebruik het Image Widget om een plaatje in je formulier te laten zien. Dit Widget wordt vooral gebruikt om een logo toe te voegen bovenaan het formulier. Klik op Selecteer afbeelding om jouw logo of een andere afbeelding toe te voegen.

Als je een foto toe wil voegen aan de e-mail of als een thumbnail in het PDF-rapport, kies dan het Photo Widget.

null

Radio widget

Het Radio Widget is de meest gebruikte Widget onder onze gebruikers. Gebruik het Radio Widget om te kiezen tussen vooraf gedefinieerde waarden. Je kiest één antwoordmogelijkheid, niet meerdere. Naast het toevoegen van tekst, kun je ook afbeeldingen gebruiken als keuzemogelijkheid in het Radio Widget. Je kunt kiezen voor een Default Value (een standaard ingevuld antwoord), kiezen tussen een horizontale of verticale uitlijning en kiezen voor Remember Input (onthouden van de laatst ingevulde waarde).

Feitje: Een radio button kreeg zijn naam door de fysieke knoppen op oudere radio's om zenders te kiezen. Wanneer een van de knoppen is ingedrukt, kunnen de andere knoppen niet ingedrukt zijn.

null

Lookup widget

Gebruik het Lookup Widget om gebruikers een (of meer) van je voorgedefinieerde waarden te laten kiezen. Visueel verschilt dit Widget van het Radio Widget omdat de waarden niet direct zichtbaar zijn. Als je er op klikt verschijnt er een drop-down met de waarden. Het formulier blijft kort ook al worden er veel keuzemogelijkheden gegeven in het Lookup Widget. Het andere verschil met het Radio Widget is dat er (optioneel) meerdere waarden geselecteerd kunnen worden. Je kunt makkelijk extra keuze mogelijkheden toevoegen en ze MoreApp laten sorteren op alfabetische volgorde.

null

Number widget

Bij het invullen van een Number Widget, opent standaard het numerieke toetsenbord op uw apparaat. Dit bespaart weer wat extra seconden van jouw kostbare tijd. Daarnaast kun je getallen ingevuld in de Number Widgets gebruiken om berekeningen te maken in je formulier. Bijvoorbeeld een opsomming van het aantal gewerkte uren verspreid over meerdere dagen. Dit kun je doen met het Calculation Widget, te downloaden van de MoreApp Marketplace.

null

Phone widget

Deze Widget maakt het mogelijk om simpelweg een telefoonnummer toe te voegen aan een formulier. Niet meer en niet minder.

null

Photo widget

Met het Photo Widget maak je een foto met de camera van je toestel of voeg je een foto toe vanuit je bestandsbeheer. De foto's worden als thumbnail weergegeven in het PDF / Word rapport. Daarnaast kun je ook instellen dat ze als losse bestanden worden toegevoegd aan je e-mail.

Verder hebben we de een keuze mogelijkheid voor de fotokwaliteit toegevoegd. De meeste mailservers kunnen mails versturen tot 25mb, wat voor de meeste e-mails meer dan genoeg is. Maar als er veel foto's als bestand bij de e-mail zitten kun je het limiet snel bereiken. Test wat voor jou de beste fotokwaliteit is!

Je kunt de bestandsnaam van de foto's zelf bepalen, zodat je ze makkelijker kunt identificeren in de Excel export. Je kunt de placeholders van de andere widgets gebruiken.
Met één credit kun je 5 foto's toevoegen aan een formulier.

null

Pin widget

Met het Pin Widget, kun je posities op een kaart, plattegrond, technische tekening of foto aangeven! Je kunt iconen oneindig vaak toevoegen aan de afbeelding. Het kost één extra credit per Pin Widget. Je kunt de afbeelding toevoegen in de Form Builder en later in de app updaten.

null

RDW widget

Met het RDW Widget voer je een Nederlands kenteken in. Het Widget zal je meer informatie over het voertuig tonen. Voor toegang tot deze aanvullende informatie is er internetverbinding nodig.

null

Search widget

Gebruik het Search Widget in combinatie met het importeren van data en zoek naar klant- of productinformatie in het formulier. Dit werkt ook offline. Kies welke informatie er zichtbaar moet zijn in het formulier. We hebben de barcode scanner ook geïntegreerd in het Search Widget. In plaats zoeken op tekst kun je een barcode scannen om het juiste product te vinden. Vink Remember last search query als je vaak dezelfde gegevens nodig hebt.

null

Signature widget

Teken een handtekening op het touchscreen van het apparaat met behulp van je vinger of een stylus pen.

Met één credit kun je vijf handtekeningen toevoegen aan een formulier.

null

Slider widget

Gebruik het Slider Widget om een waarde te kiezen tussen twee uitersten. Bekijk ook onze andere opties voor het beantwoorden van vragen met smileys of sterren in de MoreApp Marketplace!

null

Subform widget

Met het subform widget kun je zoveel subformulieren toevoegen als je zelf wil. Het aantal keer dat je dit gaat doen hoef je niet van tevoren te definiëren. Gebruik het subformulier bijvoorbeeld voor het toevoegen van meerdere foto's of gewerkte uren van meerdere dagen. Voor het maken van geavanceerde inspectie formulieren kun je ook gebruik maken van subformulieren in subformulieren in sub...

null

Text widget

Gebruik het Text Widget om een paar woorden aan een formulier toe te voegen. Bijvoorbeeld een naam.

Text Area widget

Wil je volledige zinnen intypen? Drag & drop het Text Area Widget in je formulier. Handig voor het toevoegen van opmerkingen. Verwijder de maximumlengte in het Property scherm om zo een onbeperkt aantal karakters toe te voegen.

Bezoek the MoreApp Marketplace voor nog meer Widgets!

Ben je een developer? Meld je aan voor een developer account en maak je eigen widget! Hoe? Bekijk het webinar!