De MoreApp Form Builder biedt eenvoudige drag & drop feature voor het maken van professionele mobiele formulieren. Maar wat zijn widgets en waar kun je ze voor gebruiken?

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Maak en beheer zelf je formulieren met onze online Form Builder. Sleep een breed scala aan widgets en maak het meest efficiënte formulier voor jouw bedrijf. De online Form Builder hebben we zo eenvoudig ingericht zodat je in een mum van tijd een professioneel digitaal formulier kunt maken. Begin met een leeg formulier of gebruik een sjabloon en pas het aan naar jouw specifieke behoeften.

We vertellen je graag meer over de widgets! Wat is het verschil tussen de Image- en Photo-widget? Wanneer kun je het beste een Radio-widget gebruiken? We beantwoorden deze vragen en meer!

In de screenshots hieronder zie je hoe iedere widget eruit ziet in de app met een voorbeeld van de instellingen in de Form Builder. Open de Form Builder, sleep een widget in het formulier, klik op het potlood om het Properties scherm van de widget te openen en stel de widget naar eigen inzicht in.

Standaard widgets:

Barcode-widget

Tijdens het invullen van een formulier kun je een barcode scannen met de camera van je telefoon of tablet. Gebruik deze widget voor het scannen van QR, UPC, EAN, CODE_39 en iedere andere soort barcode. Je legt de informatie vast in je formulier.

Checkbox-widget

Gebruik de Checkbox-widget voor het aanvinken van een vraag of item. Bijvoorbeeld om te vragen of een persoon zich wil aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief. Slechts één klik en het selectievakje staat aan.

Date-widget

De Date-widget is heel makkelijk in gebruik. Zeker als je de optie vul de huidige datum in aanzet. De huidige datum is op die manier automatisch ingevuld bij het openen van een formulier via de app of via de directe url.

Date Time-widget

Is alleen het toevoegen van een datum niet voldoende? Met de Date Time-widget selecteer je de datum en tijd in één keer!

Time-widget

Met de Time-widget voeg je alleen de tijd toe aan je formulier.

Email-widget

Met de Email-widget verzamel je e-mail adressen. Als je de e-mail velden toevoegt aan de dynamische ontvangers in de E-mail tab, verstuur je het rapport naar het e-mailadres dat je invult. Het kantoor of de klant ontvangt direct het rapport in zijn / haar inbox. Tip: Vink de optie onthoud invoer aan als je het rapport vaak naar hetzelfde e-mailadres verstuurt

Header-widget

Tijdens het scrollen door een lang inspectieformulier helpt een header bij het herkennen van verschillende onderdelen. De tekst die je intypt dient ook als header in het PDF-bestand.

HTML-widget

Ben je bekend met HTML? Als dat zo is, kun je gebruik maken van de HTML-widget om speciale opmaak toe te voegen aan je formulier. Alles is mogelijk!

Image-widget

Gebruik de Image-widget om een plaatje in je formulier te laten zien. Deze widget wordt vooral gebruikt om een logo toe te voegen bovenaan het formulier. Klik op Selecteer afbeelding om jouw logo of een andere afbeelding toe te voegen.

Als je een foto toe wil voegen kies dan de Photo-widget.

Radio-widget

Gebruik de Radio-widget om te kiezen tussen vooraf gedefinieerde waarden. Je kiest één antwoordmogelijkheid, niet meerdere. Naast het toevoegen van tekst, kun je ook afbeeldingen gebruiken als keuzemogelijkheid in de Radio-widget. Je kunt kiezen voor een standaardwaarde (een standaard ingevuld antwoord), voor een horizontale of verticale uitlijning en voor onthoud invoer (onthouden van de laatst ingevulde waarde).

Feitje: De Radio-widget kreeg zijn naam van de fysieke knoppen op oude radio's om zenders te kiezen. Als een van de knoppen is ingedrukt, kunnen de andere knoppen niet tegelijk ook ingedrukt zijn.

Lookup-widget

Gebruik de Lookup-widget om gebruikers een (of meer) van de voorgedefinieerde waarden te laten kiezen.

Visueel verschilt deze widget van de Radio-widget omdat de waarden niet direct zichtbaar zijn.

Het andere verschil met de Radio-widget is dat er (optioneel) meerdere waarden geselecteerd kunnen worden. Je kunt makkelijk extra keuze mogelijkheden toevoegen en ze sorteren op alfabetische volgorde.

Number-widget

Bij het invullen van een Number-widget, opent standaard het numerieke toetsenbord op je apparaat. Deze widget maakt gebruik van cijfergroepering. Dit betekent dat de punt of komma automatisch wordt toegevoegd om duizendtallen te groeperen, afhankelijk van de taalinstellingen van jouw toestel. Deze automatisch toegevoegde punten of komma’s zijn niet zichtbaar in de PDF-rapporten.

Daarnaast kun je getallen ingevuld in de Number-widget gebruiken om berekeningen te maken in je formulier. Bijvoorbeeld een opsomming van het aantal gewerkte uren verspreid over meerdere dagen. Dit kun je doen met de Calculation-widget.

Let op:

• Wanneer je gebruik maakt van iOS of Safari, let er dan op dat je geen letters in de Number-widget invult. Hierdoor wordt het gehele ingevulde veld leeg weergegeven in het rapport.

• Het is afhankelijk van de taalinstellingen van jouw toestel of er een punt of komma wordt weergegeven. Wanneer jouw toestel op Engels is ingesteld kun je alleen punten toevoegen. Waardes met een komma zullen niet worden weergegeven.

Phone-widget

Deze widget maakt het mogelijk om simpelweg een telefoonnummer toe te voegen aan een formulier. Niet meer en niet minder.

Photo-widget

Met de Photo-widget maak je een foto met de camera van je toestel of voeg je een foto toe vanuit het bestandsbeheer. De foto's worden als thumbnail weergegeven in het PDF / Word rapport. Daarnaast kun je ook instellen dat ze als losse bestanden worden toegevoegd aan de e-mail.

Verder hebben we de een keuze mogelijkheid voor de fotokwaliteit toegevoegd. De meeste mailservers kunnen mails versturen tot 19mb, wat voor de meeste e-mails meer dan genoeg is. Maar als er veel foto's als bestand bij de e-mail zitten, kun je het limiet snel bereiken. Test wat voor jou de beste fotokwaliteit is!

Je kunt de bestandsnaam van de foto's zelf bepalen, zodat je ze makkelijker kunt identificeren in de Excel export. Je kunt de placeholders van de andere widgets gebruiken.

Pin-widget

Met de Pin-widget, kun je posities op een kaart, plattegrond, technische tekening of foto aangeven! Je kunt iconen oneindig vaak toevoegen aan de afbeelding. Je kunt de afbeelding toevoegen in de Form Builder en later in de app updaten.

License Plate-widget

Met de License Plate (NL)-widget voer je een Nederlands kenteken in. De App valideert de kentekenplaat. Je kunt geen ongeldige kentekenplaten of buitenlandse kentekenplaten toevoegen.

De widget geeft je informatie over het voertuig. Voor toegang tot deze aanvullende informatie is er een internetverbinding nodig. De widget werkt offline. De validatie wordt dan echter niet uitgevoerd.

Signature-widget

Teken een handtekening op het touchscreen van het apparaat met behulp van je vinger of een stylus pen.

Slider-widget

Gebruiker de Slider-widget om een waarde te kiezen tussen twee uitersten. Bekijk ook de andere widgets voor het beantwoorden van vragen met smileys of sterren onder de Pro widgets tab.

Subform-widget

Met de Subform-widget kun je zoveel subformulieren toevoegen als je zelf wil. Het aantal keer dat je dit gaat doen hoef je niet van tevoren te definiëren. Gebruik het subformulier bijvoorbeeld voor het toevoegen van meerdere foto's of gewerkte uren van meerdere dagen. Voor het maken van geavanceerde inspectieformulieren, kun je ook gebruik maken van subformulieren in subformulieren.

Text-widget

Gebruik de Text-widget om een paar woorden aan een formulier toe te voegen. Bijvoorbeeld een naam.

Text-Area-widget

Wil je volledige zinnen intypen? Sleep de Text-Area-widget in je formulier. Handig voor het toevoegen van opmerkingen. Verwijder de maximumlengte in het Properties scherm om zo een onbeperkt aantal karakters toe te voegen.

Pro-widgets:

Search-widget

Zoek naar geïmporteerde data in je formulier. Importeer een databron en zoek met de Search-widget naar gegevens uit de databron.

Calculation-widget

Gebruik de Calculation-widget voor het opstellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en een gemiddelde vast te stellen van een of meerdere numerieke velden. Voeg een valuta toe aan je waarde als je kosten berekent.

Catalogue-widget

Importeer een lijst met producten onder vermelding van de prijs waarmee de gebruiker een winkelwagentje kan vullen met deze producten. Kies ervoor om BTW weer te geven, prijzen te tonen, gebruik te maken van de barcodescanner, afbeeldingen toe te voegen en meer.

Current Location-widget

Vult automatisch jouw huidige locatie in op basis van GPS-coördinaten. Je kunt de locatie aanpassen, de output gebruikt het dichtsbijzijnde adres.

Drawing-widget

Maak visuele aantekeningen en teken op jouw foto's of afbeeldingen om een bepaald gebied te markeren.

File-widget

Voeg een extern bestand toe aan jouw formulier dat toegankelijk is via een link die door de App wordt gegenereerd.

Help-widget

Voeg extra informatie toe aan jouw widgets. Wanneer een gebruiker op de Help-widget klikt, verschijnt er een pop-upvenster om de widget uit te leggen.

IBAN-widget

Valideer het IBAN rekeningnummer met deze widget.

Location-widget

Selecteer een locatie via een punt op de kaart. De output omvat het adres en een afbeelding van de kaart.

Postcode NL-widget

Valideer de Nederlandse postcode met deze widget.

Price-widget

Voeg een prijs toe aan het formulier. Je kunt de valuta en de decimaal markering kiezen vooraf instellen.

Let op:

• Wanneer je gebruik maakt van iOS of Safari, let er dan op dat je geen letters in de Number-widget invult. Deze zorgen ervoor dat het gehele ingevulde veld leeg wordt weergegeven in het rapport.

• Afhankelijk van de taalinstellingen van jouw toestel wordt er respectievelijk een punt of komma weergeven. Wanneer jouw toestel op Engels is ingesteld kun je alleen punten toevoegen. Waardes met een komma zullen niet worden weergegeven.

• De weergave in het PDF-rapport is gebaseerd op de decimaal markering in de Properties van de widget.

Rating-widget

Maak een beoordelingsschaal tussen 1 en 10 sterren om elke vraag te beoordelen.

Read-only Text-widget

Verkrijg tekst vanuit andere formulieren of widgets bij het gebruik van de Taak-integratie. Gebruikers zullen deze tekst niet kunnen aanpassen.

Smiley-widget

Maak een beoordelingsschaal op basis van emoji's om elke vraag te beoordelen.

Stopwatch-widget

Registreer de tijd door de ingebouwde stopwatch te gebruiken.

Time difference-widget

Bereken het verschil in uren tussen twee tijden.

Video-widget

Neem een video op of selecteer een video om aan je formulier toe te voegen. De App genereert een URL om de video te downloaden.